Kari Arvola

Ajatuksia siitäkin huolimatta


Merkelin takinkäännös

Keskustelussa entisen liittokansleri Angela Merkelin roolista Ukrainan Minsk-sopimuksista unohtuu herkästi, että hänen ensimmäisen hallituksensa ulkoministeri oli Hans-Walter Steinmeier, Liittotasavallan nykyinen presidentti.

Hänellä oli vaikeuksia saada kutsu Kiovaan presidenttinä juuri sen vuoksi, että hän Saksan varakanslerina ja Merkelin tukijana oli aktiivisesti osallistunut Minsk-prosessiin – jota siis Kiovan hallitus aktiivisesti vastusti.

is.gd/heuHmw

Samoin Merkelin sisäpiiriin kuului Luftwaffen kenraali Harald Kujat. Hänet on nyttemmin leimattu venäjämieliseksi, lähinnä ehkä siksi, että hän on erittäin ansioitunut myös NATO:n johtotehtävissä, MUTTA ei kuulu Ukrainan sodan aktiivisiin tukijoihin. Hänen Venäjän tutemuksensa on suuri.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Harald_Kujat

Näyttää siltä, että Angela Merkel valtaisan ja sotaisan julkisuuden paineessa kieltää aikaisemmat pyrkimyksenä rauhaan Ukrainassa.

Samalla hän heittää varjon läheisten tukijoittensa ja silloisten toimijoitten päälle. Politiikka on todella aivan oma maailmansa.Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s