Kari Arvola

Ajatuksia siitäkin huolimatta


Joko riittää?

Olen kunnellut uutisia. Tänään YLE-vetoinen Mediapooli kertoo isosti Suomen soveltumisesta NATOn (hysteerisen, toim.huom.) harjoitustulvan alustaksi.

Olen myös noteerannut Suomen varustelumenojen kasvun ja tilanteen, josta SIPRIn uutinen. Ennätyskulut, ennätysmenot versus SOTE.

Tämän artikkelin otsikkokuvana on saksalaisen mediaportaalin ja ajatushautomon The Pioneerin kartta Ukrainasta. Täysin porvarillinen, mutta Saksan terävimpiin kuuluvan julkaisijan ja journalistin Gabor Steingartin retorinen kysymys kuuluu: Onko Ukrainasta tullut uusi Kabul? Hänen vastauksensa kuuluu: Kyllä.

Monien samansuuntaisten eksperttiargumenttien joukosta hän poimii yhden, Rheinmetall-konsernin toimitusjohtajan Armin Pappergerin näkemyksen ulkoisen tuen avulla Ukrainan saavuttamasta voitosta: ”Ukrainan sotilasvarusteet ovat riittämättömiä. Ukraina tarvitsisi pärjätäkseen nykyiseen verrattuna moninkertaisen panssarivaunuvarustuksen”. Rheinmetall on tunnetun ja ehkä pelätynkin Leopard-panssarivaunun valmistaja.

Lasken yhteen: Suomen sotilasmenot ovat ennätystasolla. Ukraina tarvitsisi pärjätäkseen moninkertaisen lisäaseistuksen pärjätäkseen. Saksan terävin media katsoo, että EU on saanut uuden Kabulin.

Suomen poliittisilta päättäjiltä on järki karannut. Toivottavasti ei tuhoisasti.

+++2 vastausta artikkeliin “Joko riittää?”

  1. Jos Yhdysvallat jatkaa sijaissotien sarjaa, uusi Kabul voi saada seuraajakseen Suomen, joka on sitten Kaput.

  2. Natosta tulee erota heti, koska siihen liittyminenkin oli laitonta ja saattaa Suomen tuhoon USA/NATO-sodan myötä Venäjää vastaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kirjoittaja

Raaseporissa asuva vapaa kirjoittaja. Harrastaa musiikin kuuntelua ja vapaata ulkoilua koiran kanssa.

Uutiskirje