Kari Arvola

Ajatuksia siitäkin huolimatta


Ukrainalla ei voiton mahdollisuutta

Ukrainan hyökkäys on epäonnistunut ja joukot ovat demoralisoituneet: Näin sanoo tunnettu yhdysvaltalainen toimittaja Seymour Hersh viitaten Yhdysvaltain tiedustelulähteisiin. Hershiä on pidetty ”kiistanalaisena” sen jälkeen, kun hän alkoi puhua Yhdysvaltojen osallisuudesta Nord Stream -terroriin.

Ukrainan armeijan raskaat risteilyohjukset Venäjän Mustanmeren laivastolle Krimin niemimaalla pyrkivät ilmeisesti kääntämään huomion pois siitä tosiasiasta, että kesäkuusta lähtien jatkunut vastahyökkäys on lopahtamassa kokonaan, kertoo tunnettu yhdysvaltalainen toimittaja. Seymour Hersh (86) raportoi Yhdysvaltain tiedustelulähteisiin nojautuen, että Ukrainan joukot eivät enää pystyneet jatkamaan hyökkäysliikkeitä.

Hersh kirjaimellisesti:  ”Amerikan tiedusteluyhteisössä on merkittäviä tahoja, jotka luottavat empiirisiin raportteihin ja tekniseen tiedustelutietoon. He uskovat nyt, että demoralisoitunut Ukrainan armeija on luopunut mahdollisuudesta voittaa voimakkaasti miinoitettu kolmiportainen Venäjän puolustuslinja ja siirtää sota Krimille. 

Tosiasia on, että Volodymyr Zelenskyn kolhiintuneella armeijalla ei ole enää mahdollisuuksia voittoon, ja hyökkäyskäskyt uhkaisivat aiheuttaa myös kapinan puhkeamisen.

+++



Jätä kommentti

Kirjoittaja

Raaseporissa asuva vapaa kirjoittaja. Harrastaa musiikin kuuntelua ja vapaata ulkoilua koiran kanssa.

Uutiskirje