Kari Arvola

Ajatuksia siitäkin huolimatta


Tässä ja nyt

Aikaa onkin vierähtänyt sitten viimekirjoittaman. On perustettu uusi yhdistys ja sille lehti. Tämän blogin joillekin lukijoille yhdistys on tuttu, monille ei.

Yhdistyksen nimi on Naapuriseura ry. Sen pari viikkoa toiminut verkkolehti on Naapuriseuran Sanomat. Päätoimittaja ja seuran perustaja-puheenjohtaja on kokenut journalisti Mauno Saari.

Itse toimin tarpeen mukaan. Pääroolini on toimittaa ja kirjoittaa lehteen juttuja, ikäänkuin toimitussihteeerinä. Mukana on muitakin. Kirjoittajakaartiin kuuluu tällä hetkellä kahdeksan henkeä. Lisä ei pahaa tee.

Seuran ja lehden idea on avartaa henkistä liikkumatilaa tässä maassa. Olemme yllättäen mukana sodassa, jonka ei kaiken järjen mukaan meille pitäisi kuulua. Humanitaarinen avunanto on aina ollut ja tulee olemaan sivistysmaissa itsestään selvyys.

Mutta on outoa, miten hurmahenkisesti pienen maan johto on lähtenyt mukaan, jopa aseistamaan hyökkäyksen kohteeksi joutunutta Ukrainaa.

Kaikella on taustansa, eikä sotaan kevytmielisesti lähdetä. Siksi on aivan väärin tuomita Venäjä ja sen kansa hornan kattilaan. Ei Suomi tässä asiassa kykene olemaan sen paremmin tuomari, kuin lääkärikään. Tärkeää olisi pitää tämä maa mahdollisimman loitolla suurvaltojen konflikteista.

NATO-ratkaisu on yhdistyksen ja sen jäsenten mielestä virhe. Se tuo automaattisesti sodan uhkan myös Suomen rajoille. Tästä ei tässä yhteydessä enempää.

Mutta näissä merkeissä muutama viime viikko on vierähtänyt. Ja varmaan niin mennään jatkossakin.

Käykää kylässä. Hymyillään kun tavataan! Linkin takana pohdiskeluja Naapuriseurasta.

is.gd/67x3cm

Naapuriseura.fiVastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kirjoittaja

Raaseporissa asuva vapaa kirjoittaja. Harrastaa musiikin kuuntelua ja vapaata ulkoilua koiran kanssa.

Uutiskirje